Tuesday, August 14, 2007

Etimek Tatlısı






Üç kat ve üçü de farklı tad. Karamelize edilmiş şekerle ıslatılmış en alt katının üzerinde, şekerin yoğun etkisini dengelemek için tamamen şekersiz hazırlanmış ara krema ve daha da lezzet katmak için üçüncü kat olarak kullanılan krem şantinin üçlü uyumuna diyecek laf yok. Sıcak yaz günlerinde soğuk servis edildiğinde güzel bir seçim olarak işte etimek tatlısı:)

Malzemeler:
  • 1.5 paket tuzsuz etimek
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağından bir parmak eksik sıcak su
  • 850 gr. süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • Vanilya
  • Krem şanti
  • Hindistan cevizi
Kenar kabukları bıçakla alınan etimekler büyük boy kare borcama dizilir.
Teflon bir tencereye alınan şeker karamelize olana kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırılarak pişirilir. Sıcak su eklenerek şurup hazır hale getirilir ve hazırlanan şurup etimeklerin üzerine kaşık kaşık yedirilir.
Süt, nişasta ve pirinç unu ile muhallebi hazırlanır, vanilya eklenir ve hazırlanan karışım etimeklerin üzerine yayılır. Son kat olarak hazırlanan krem şanti de muhallebili karışımın üzerine yayılır, üzerine bol hindistan cevizi serpilir ve dinlenmek üzere buzdolabına kaldırılır.
Afiyet olsun:)