Friday, April 29, 2011

Dekupaj Resimleri (Decoupage Papers)















Ahşap boyamaya olan ilgim Ece aymer'in bloğunu keşfedip, zevkli tasarımlarını gördükten sonra hemen bir ahşap boyama kursuna gitmemle başladı. Hem keyifli bir hobim hem de birbirinden değerli bir çok yeni arkadaşım ve dostum oldu.

Söz konusu dekoratif boyama olduğunda zevkli ve kaliteli decoupage resimleri arayışında olunuyor. Bir dergi veya kartpostaldan scan ettirdiğimiz bir resimi, bir kitap kapağının üzerindeki tasarımı, satın aldığımız bir resimi veya internetten arayıp bulduğumuz resimleri dekopaj olarak kullanıyorum. Söz konusu resimlerin yüksek çözünürlükte ve net resimler olması gerekiyor. Genellikle resimleri önce photoshopta düzenleyip netleştiriyorum veya benzer renk ve cinslerdeki resimleri a4/a3 kağıdına sığacak şekilde birleştiriyorum. Sonra iyi bir ozalitcide iyi bir renkli fotokopi makinasından çıktı alıyorum. İyi bir ozalitçi diyorum çünkü her renkli fotokopi makinası aynı net sonucu vermeyebilir. Fotokopi de çeken bir kırtasiye de değil de sadece ozalit işini yapan, gelişmiş makinaları olan ozalitçileri tercih etmekte fayda var.


Sadece dekupaj resimleri paylaşacak güzel bir blog ve güzel bir paylaşımcı girişimden haberdar oldum. Bloğun ismi http://dekupajresim.blogspot.com/ 1 mayısta resimleri yayımlamaya başlayacaklarını belirtmişler. Kendilerini bu paylaşımcı yönlerinden ötürü tebrik ediyorum ve ben de destek vermek amacıyla katkıda bulunmak istiyorum.

Şimdi sıra beğeneceğinizi umduğum resimlerde. Resimleri büyütmek için üzerini tıklayın ve büyük halini kaydedin.
Sevgiler,
Nalan

Wednesday, April 20, 2011

Etamin işi ( Jeremiah Junction-Country Bloomers)




Yemek tariflerini bir süreliğine bir kenara bırakıp biraz da ilgilendiğim hobilerimden bahsedeyim istedim. Uzunca bir süredir dekoratif boyama kursuna gidiyorum ve çok keyif alıyorum. Dekoratif boyama dışında bir ara brezilya nakışı öğrenmeye çalıştım, nakış derken etamine de ilgi duydum. Etamin şablonlarıyla ilgili araştırma yaparken Jeremaih Junction isimli bir tasarımcının muhteşem etamin şablonlarıyla karşılaştım. Benim zevkime bu denli hitap edebilecek başka bir tasarımcıyı henüz keşfedemedim:)Şimdilik 1 numaram o.

Resimdeki yine bir Jeremaih Junction tasarımı (country bloomers), yaklaşık 3 ayda bitirdim şablonun orjinaline tam sadık kalamadım, bazı renkleri değiştirdim, bir kaç ayrıntıyı çıkardım. Şablonunu ise sadeturkkahvesi adlı bloğun sahibesi sevgili hayatadair'den aldım. Kendisinin oldukça zevkli ve zarif çalışmaları var, bloğunu incelemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Ben bu güzel etamin işini çerçeveletip duvara mı assam yoksaaa yassı koltuk yastığı üzerinde mi kullansamm ya daa eklemeler yapıp uzatıp mutfak perdesi ucunda değerlendirip şöyle country tarzı bir mutfak dekoru mu yapsam veya olduğu gibi sarıp sarmalayıp kızım için mi saklasam? :)

Tuesday, April 19, 2011

Mortal Kombat 9 Wallpaper

Mortal Kombat 9 Wallpaper
Mortal Kombat 9 Wallpaper
Mortal Kombat  
wallpaper Mortal Kombat 9 free 

Tuesday, April 12, 2011

Asuka Kazama Tekken

Asuka Kazama Tekken
Asuka Kazama Tekken Wallpaper
Asuka Kazama Tekken 
tekken wallpaper Asuka Kazama Tekken Wallpaper 
wallpaper tekken games 

Wednesday, April 6, 2011

Saraylara layık bir Tatlı; Kalburabastı Tatlısı

Kalburabastı,  geleneksel Türk mutfağına ait muhteşem bir tad. Tarifini  uzun uzun yazdığıma bakmayın yapımı oldukça kolay, daha önce pişirmemiş olanlar mutlaka denemeli..


Kalburabastı Tatlısı Malzemeleri;

1 yumurta
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 pakek kabartma tozu
3.5 su bardağı un
Ceviz

Şerbeti için:
3.5 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yumurta, oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ ve yoğurt iyice karıştırılır.

Un azar azar elenerek karışıma ilave edilir, hamur yoğurulur. Un ölçüsünü 3.5 su bardağı olarak versem de, yumurtanın ebatına göre un ölçüsü farklılık gösterebilir. Klasik anlamda tanımladığımız kulak memesi kıvamında bir hamur meydana gelene kadar un ilavesi yapılır. Hamuru öyle uzunn uzun yoğurmaya gerek yok, toparlandıktan sonra 3-4 dakika yoğurmak kafi gelecektir.

Sıra tatlıya adını veren şekillendirme biçimine geldi.  Hamurdan ceviz büyüklüğünde eşit parçalar koparılıp, yuvarlanır. Ceviz büyüklüğündeki yuvarlak hamur kalburun üzerine koyulup, elle bastırarak açılır. Hamurun üzerinde oluşmasını istediğimiz kabarcıklar bu aşamada meydana geliyor. Çok iriyse bir, iri değilse 1.5 adet ceviz içi bir kaç parçaya bölünerek hamurun ortasını yerleştirilir. Hamur  üst ve alt taraftan yuvarlanarak ortada birleştirilir ve kapatılır.

Birleşme yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizilip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınada pişmeye bırakılır. Üzeri pembeleşmeye başladığında fırından alınır.

Fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakılır, ılınan kurabiyelerin üzerine kepçeyle sıcak şerbet gezdirilir ve iyice emmesi için beklemeye bırakılır.


Şerbet Yapımı: Şeker ve su karıştırılarak kaynamaya bıraklır. Kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dakika daha kaynatılır, limonu eklenerek ocaktan alınır.


Sevgiler,
Nalan Ünal


Ninja Hattori Kun Wallpaper

10-year aged Kenichi Mitsuba is surely an common youngster whom goes toward serious college and also struggling with his scientific tests. At the same time slightly ninja known as Hattori Kanzo, Shishi-maru (a ninja dog) and also Kanzo's very little frankly Shinzo befriend Ken'ichi. Hattori is section of the particular Mitsuba family members in conjunction with the frankly Shinzo, and also the ninja doggy, Shishi-Maru. Hattori assists Ken'ichi with his troubles, and also regularly maintains a close watch with your ex, for a chum. Yumeko chan will be the partner associated with Ken'ichi.
Ninja Hattori Kun Wallpaper
Ninja Hattori Kun Wallpaper
Kemumaki, a new Koga Ninja and also the ninja kitten Kagekiyo (told Amara and also Kiyo respectively within the American native versions) usually issues Ken'ichi. Ken'ichi demands Hattori to consider retribution. However Hattori is a good companion having most of the cardiovascular system, Ken'ichi occasionally tiffs having Hattori because of misconceptions developed by means of Kemumaki.

Monday, April 4, 2011

Pancar Turşusu

Pancarın parlak ve canlı rengi sofralara sunum açısından güzel bir hareketlilik kattığı için genelde buz dolabımda bulundururum.. Turşu  tek başına servis yapılabileceği gibi, rendelenmiş halini yeşil salatalarınızın süslemesinde de kullanabilirsiniz. Veya küp küp doğranmış pancar turşusuna ekleyeceğiniz bol maydonoz ve yeşil soğanı karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirerek basit bir meze de elde etmeniz mümkün.






Pancar Turşusu Malzemeleri;

2 kg. pancar
1 su bardağı sirke

1 yemek kaşığı tuz
Sarımsak


Pancar turşusu için iyi pancar seçmek şart. İyi pancar koyu renktedir, kesildiğinde de aynı koyu renk hakimdir. Yer yer beyaz görünümdeki pancarlar pek makbul sayılmaz. Bu küçük hatırlatmadan sonra tarife geçelim.

Pancarları kabuğuyla birlikte pişireceğimiz ve suyunu da tüketeceğimiz için, pancarların çok iyi yıkanması gerekiyor. Sebze fırçasıyla fırçalıyorum, yıkıyorum ve bir müddet suda bekletiyorum. Mutfak hijyeni konusunda takıntılı olduğum için bu süreç benim için biraz zorlu olsa da bitiyor neticede:)

Pancarları büyükçe bir tencereye alıp, üzerine örtecek kadar su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Aynı patates haşlar gibi, pancarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pancarlar soğuduktan sonra dilediğimiz gibi doğruyoruz. Suyunun içerisine sirke, doğranmış sarımsak ve tuzu ekliyor, bir kavanoza doldurup buzdolabında 1 gün bekletiyoruz. Ertesi gün servise hazır:)


Cardcaptor Sakura Wallpaper and Story

Sakura Kinomoto appeared to be the same old boring fourth of july grader until eventually the morning your lady popped any bizarre ebook in addition to make it possible for a multitude of successful secret handmade cards unfastened to the universe. Keroberos, that Guard in the Clow Handmade cards, updates Sakura who's is actually your girlfriend burden to get in addition to catch that liberated handmade cards. Nonetheless, considerably towards hesitant Sakura's dismay, elements usually are not gonna end up being effortless with regard to your girlfriend; only expressing secret thoughts in addition to waving your girlfriend wand all-around is not up to scratch.
Cardcaptor Sakura Wallpaper and Story
Cardcaptor Sakura Wallpaper and Story
Every greeting card is often a existing, considering, highly successful becoming. She will have got to figure out how to overcome your girlfriend fresh tasks, in addition to regular difficulties regarding really like, classes, household, in addition to good friends. While using service connected with your girlfriend good friend Tomoyo plus a fresh son by using power connected with his / her private, your lady have got to figure out how to work with your girlfriend recently awakened marvelous capabilities to gather every greeting card in addition to avoid that complete distruction that may befall everything in the event your lady won't.

"Xia Da"

"Xia Da", a very famous person for anime mania, she is a manga maker from china have a beautiful face and verry babyface, this photo "xia da" at the age of 30 years.
Xia Da, a very famous babyface manga creator
"Xia Da", a very famous babyface manga creator

Friday, April 1, 2011

Aion: The Tower of Eternity

Welcome to AionIDGS , an Aion: The Tower of Eternity
Aion IDGS  is a  of knowledge about NCSoft's upcoming MMORPG, "Aion: The Tower of Eternity". Being a , this is an Aion resource that anyone can edit! Aion launced in North America on September 22, 2009 and in Europe on September 25.

NCSoft describes Aion as follows: "Aion: The Tower of Eternity is a visually stunning massively multiplayer online role-playing game featuring cutting-edge imagery, breath-taking environments, and a unique world of fantasy. You play a pivotal role in the fate of Atreia, where flying takes on a completely new role and the enemy is not only the other player faction, but a deadly ancient evil as well."

Aion: The Tower of Eternity

Naruto vs Kyyubi

Naruto vs Kyyubi