Kadınbudu Köfte
Malzemeler;
Fazla suyu veya yağı süzülmüş olan köfte harcı geniş bir kap içerisine alınır. Kıymanın çiğ olan diğer yarısı ve haşlanmış pirinç de eklenerek ılınmaya bırakılır. Daha sonra 2 yumurta, karabiber ve maydonoz da eklenerek yoğurulan ve şekil verilen köfteler önce una sonra yumurtaya bulanıp kızgın yağda kızartılır.
Afiyet olsun...
- 1 kg. yağsız kıyma
- 2 orta boy soğan
- 2 çay bardağı haşlanmış pirinç (Artmış pilavınız varsa o da olabilir.)
- 2 yumurta
- 2 tepeleme çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Maydanoz
- 2 veya 3 adet çırpılmış yumurta
- Un
- Sıvıyağ
Fazla suyu veya yağı süzülmüş olan köfte harcı geniş bir kap içerisine alınır. Kıymanın çiğ olan diğer yarısı ve haşlanmış pirinç de eklenerek ılınmaya bırakılır. Daha sonra 2 yumurta, karabiber ve maydonoz da eklenerek yoğurulan ve şekil verilen köfteler önce una sonra yumurtaya bulanıp kızgın yağda kızartılır.
Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment