Saturday, May 19, 2007

Kadınbudu Köfte






Kadınbudu Köfte
Malzemeler;
  • 1 kg. yağsız kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 2 çay bardağı haşlanmış pirinç (Artmış pilavınız varsa o da olabilir.)
  • 2 yumurta
  • 2 tepeleme çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Maydanoz
Kızartmak için:
  • 2 veya 3 adet çırpılmış yumurta
  • Un
  • Sıvıyağ
Soğanlar çok çok ufak olmak kaydıyla küp küp doğranır. Tencerede (mümkünse teflon) bir iki kaşık sıvıyağ ilavesi ile soğanlar ve kıyma pişirilir. Pişme işlemi kıymanın kırmızılığı gidene kadar ve saldığı suyu biraz çekene kadar olmalıdır. Çiğliğinin gitmesi yeterlidir. ateşten alınan soğanlı ve kıymalı karışım ince delikli bir süzgeçe alınır ve fazla suyu, yağı süzülmüş olur. Bu işlem köfte hamurunun cıvık olmasını önleyeceği için, köftelere daha düzgün şekil verilebilir ve daha rahat kızartılır.
Fazla suyu veya yağı süzülmüş olan köfte harcı geniş bir kap içerisine alınır. Kıymanın çiğ olan diğer yarısı ve haşlanmış pirinç de eklenerek ılınmaya bırakılır. Daha sonra 2 yumurta, karabiber ve maydonoz da eklenerek yoğurulan ve şekil verilen köfteler önce una sonra yumurtaya bulanıp kızgın yağda kızartılır.

Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment