Sunday, May 6, 2007

Tiramisu




 Tiramisu Malzemeleri:
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 1 bardak şeker
  • 3 yemek kaşığı un (ne tepeleme ne de silme olmalı)
  • 1 paket labne peyniri (200gr)
  • 1 adet hazır kakaolu pandispanya
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Üzerine serpmek için kakao

Yumurta, süt, şeker ve un mikserle karıştırıldıktan sonra muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınan kremanın 10 dakika ılınması beklenirken 1 bardak ılık su, az süt ve 1 yemek kaşığı nescafe ile hazırlanan karışımla ikiye ayrılan pandispanyanın iç yüzeyleri ıslatılır. 10 dakika bekleyen krema mikserle karıştırıldıktan sonra ( mikserle karıştırma aşamaları kremanın pütür pütür olmasını engeller, daha homojen bir yapıya sahip olmasını sağlar) labne peyniri eklenir ve tekrar mikserle karıştırılır.

Kremanın yarısı pandispanyanın ara katına dökülüp üst pandispanya parçası kremanın üzerine kapatıldıktan sonra bu kez pastanın dış yüzeyi krema ile düzgünce sıvanır. Eğer pasta spatulanız varsa bu işlem çok daha düzgün sonuç verecektir. Buzdolabına dinlenmek için kaldırılan tiramisunun üzerine servisten önce kakao elenir.
Afiyet olsun...


No comments:

Post a Comment