Monday, April 4, 2011

Pancar Turşusu

Pancarın parlak ve canlı rengi sofralara sunum açısından güzel bir hareketlilik kattığı için genelde buz dolabımda bulundururum.. Turşu  tek başına servis yapılabileceği gibi, rendelenmiş halini yeşil salatalarınızın süslemesinde de kullanabilirsiniz. Veya küp küp doğranmış pancar turşusuna ekleyeceğiniz bol maydonoz ve yeşil soğanı karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirerek basit bir meze de elde etmeniz mümkün.






Pancar Turşusu Malzemeleri;

2 kg. pancar
1 su bardağı sirke

1 yemek kaşığı tuz
Sarımsak


Pancar turşusu için iyi pancar seçmek şart. İyi pancar koyu renktedir, kesildiğinde de aynı koyu renk hakimdir. Yer yer beyaz görünümdeki pancarlar pek makbul sayılmaz. Bu küçük hatırlatmadan sonra tarife geçelim.

Pancarları kabuğuyla birlikte pişireceğimiz ve suyunu da tüketeceğimiz için, pancarların çok iyi yıkanması gerekiyor. Sebze fırçasıyla fırçalıyorum, yıkıyorum ve bir müddet suda bekletiyorum. Mutfak hijyeni konusunda takıntılı olduğum için bu süreç benim için biraz zorlu olsa da bitiyor neticede:)

Pancarları büyükçe bir tencereye alıp, üzerine örtecek kadar su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Aynı patates haşlar gibi, pancarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pancarlar soğuduktan sonra dilediğimiz gibi doğruyoruz. Suyunun içerisine sirke, doğranmış sarımsak ve tuzu ekliyor, bir kavanoza doldurup buzdolabında 1 gün bekletiyoruz. Ertesi gün servise hazır:)


No comments:

Post a Comment